Controversiële tentoonstelling met lijken naar Limburg

© Facebook real Human Bodies
De veelbesproken tentoonstelling 'Real Human Bodies' is de komende weken op verschillende plekken in Limburg te bezoeken.
De tentoonstelling is controversieel, omdat het onduidelijk is waar de geprepareerde lichamen vandaan komen. In Brabant is daar ophef over ontstaan.

Amerikaans
Het Eindhovens Dagblad bericht dat de lichamen volgens de organisatie Amerikaans zijn. De lijken zouden eigendom zijn van de American Plastination Company uit Michigan. Maar dit bedrijf ontkent dat de geconserveerde lichamen van hen zijn en zegt dat de tentoonstelling bestaat uit illegale Chinese lichamen.

Lenen

"We 'lenen' geen lichamen en lichaamsonderdelen uit voor exposities", zegt directeur Daniel Corcoran tegen de krant. "We hebben geen materiaal dat door Nederland toert, nu niet, nooit niet. De geplastineerde lichamen die wij hebben zijn alleen voor medische opleidingen bestemd, niet voor het algemeen publiek."

Chinezen

Corcoran stelt in de krant dat de lichamen afkomstig zijn van Chinezen die op straat zijn gestorven. De lijken zouden door de Chinese overheid illegaal zijn doorverkocht.
Vrijdag opent de expositie in het Golden Tulip Hotel in Weert. Daarnaast is de tentoonstelling ook te zien in 't Roadhoes in Blerick en het Asteria hotel in Venray.