Natuurclubs tegen plan zandwinning Weert

© bedrijfsfilm Kuypers Kessel
Natuur- en milieuverenigingen weigeren mee te werken aan nieuwe plannen voor de Centrale ZandwinningWeert (CZW).
Ontzander Kuypers Kessel wil in ruil voor de winning van extra grondstoffen aan de Herenvennenweg in Weert een strandbad, parkeerplaats, zandspeelplek en duikplas aanleggen. Daarvoor zou de ontzanding tot 2019 door moeten gaan.

Overrompeld

De Stichting Groen Weert, IVN en de Plantenwerkgroep Weert voelen zich overrompeld en gepasseerd door het plan. Volgens hen worden de afspraken over de ecologische herinrichting van het gebied zonder overleg overboord gezet. De natuurclubs stuurden een brief naar de gemeente waarin ze aangeven niet in een klankbordgroep voor het CZW zitting te nemen.
Natuur- en Milieufederatie Limburg en Natuurmonumenten willen dat onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van de plannen.

Bijgepraat

Volgens een woordvoerster van de gemeente is er nog geen definitief besluit genomen over het voorstel van Kuypers Kessel. De commissie Ruimte wordt 13 mei bijgepraat over de ontwikkelingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!