Staatssecretaris betreurt situatie ondergedoken Syriërs

© L1
Staatssecretaris Mark Harbers betreurt de situatie van het Syrische gezin dat anderhalf jaar ondergedoken gezeten heeft in Weert. "Dit levert alleen maar verliezers op."
Harbers wil niet op de zaak ingaan, maar volgens hem is het niet vreemd dat het Syrische gezin na anderhalf jaar wederom een aanvraag doet.

Opnieuw beoordeeld

Die wordt volgens hem gewoon opnieuw beoordeeld. "De regels zijn zoals ze zijn. Dat zijn voor een deel ook regels zoals we die in de Europese Unie hebben vastgesteld, dat ga ik ook niet zomaar veranderen", stelt Harbers.

Samenleving

Harbers gaat niet in op het standpunt van burgemeester Jos Heijmans die geholpen heeft bij de actie om het gezin in Nederland te houden. "Het komt vaker voor dat bestuurders iets anders vinden dan dat we vanuit Rijksoverheid vinden. Waar het mij in de kern om gaat, is dat het voor de mensen zelf niet gelukkiger is als ze anderhalf jaar buiten de samenleving staan," aldus Halbers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!