1Lunch: Attentie badgasten; tropisch weer op komst

© Jean-Pierre Geusens
* Ontwikkelingen onderzoek dood Nicky Verstappen* Het Huub-effect?* Vijf miljoenste auto VDL Nedcar
Ontwikkelingen onderzoek dood Nicky Verstappen
Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de mysterieuze dood van Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen verdween in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Anderhalve dag later werd zijn levenloze lichaam gevonden. De doodsoorzaak werd nooit opgehelderd en een verdachte werd nooit gevonden. Een speciaal cold case team heeft de afgelopen vier jaar onophoudelijk onderzoek gedaan. Dit heeft voor nieuwe ontwikkelingen gezorgd. Lees hier meer.

Persconferentie

?Politie en justitie houden om 12:30 uur een persconferentie om uitleg te geven over de ontwikkelingen in het onderzoek. Volg de persconferentie live op L1 radio en televisie of op 1Limburg.nl.
Het Huub-effect?
Kan Der Wunderdoktor, zoals Huub Stevens in Duitsland wordt genoemd, Roda JC weer aan het voetballen krijgen? Volgens de directie, de Raad van Commissarissen en eigenaar Frits Schrouff wel. De 63-jarige Sittardenaar leidt vanaf vandaag de trainingen en moet de selectie klaarstomen voor de cruciale wedstrijd tegen aartsrivaal MVV. Lees hier meer.
© ANP
Attentie badgasten; tropische weer op komst
Ook komend weekend is er weer kans op tropische temperaturen. Door de warmte zoeken veel mensen verkoeling in het onlangs geopende natuurbad in de Enci-groeve. Erg verleidelijk is het om daar een sprong in het diepe te wagen vanaf de hoge klif. Maar dat is verboden. Om iedereen veilig te laten genieten, gaan extra toezichthouders ingezet worden. Lees hier meer.
Auto in lichterlaaie
In Herkenbosch is afgelopen nacht een auto volledig uitgebrand. Rond 3:45 uur kreeg de brandweer een melding vanaf de Veldweg. De brandweer was er snel bij, maar was te laat om het voertuig nog te redden van de vlammenzee. Lees hier meer.
Vijf miljoenste auto voor VDL Nedcar
Een mijlpaal voor autofabriek VDL Nedcar in Born. Maandag is daar de vijf miljoenste auto van de band gerold. En het bedrijf blijft maar groeien. Binnenkort wordt namelijk, naast de drie Mini modellen, ook de BMW X1 geproduceerd. Lees hier meer.