Opnieuw nachtelijke winkelkraak, nu bij Kruidvat

© Fer Traugott
Voor de tweede achtereenvolgende nacht is in Zuid-Limburg met bruut geweld een winkelkraak gepleegd.
Dit keer was een filiaal van drogisterijketen Kruidvat in Elsloo het doelwit. In de nacht van woensdag op donderdag werd daar een grote etalageruit aan diggelen geslagen. Waarmee dat is gedaan, is nog onduidelijk.

Geen auto
Het was waarschijnlijk niet met een auto, omdat het muurtje onder de gesneuvelde ruit en de cv-radiatoren aan de binnenkant nog intact zijn. Mogelijk is een grote hamer of een ander zwaar voorwerp gebruikt.
Rookgenerator
De daders gingen door het gat de zaak aan de Stationsstraat, hoek Spoorstraat binnen. Maar omdat de kraak een rookgenerator had geactiveerd, konden ze niet veel meer zien en verdwenen ze weer snel.

Getuige
Het is onduidelijk of ze in de gauwigheid iets buit hebben kunnen maken. Een aantal winkelrekken was omgevallen of omver gegooid. De inbraak gebeurde rond 2:15 uur. Een getuige meldde de politie dat de daders wegreden in een personenauto. De politie doet verder onderzoek, ook in de buurt.
Action
Een nacht eerder, van dinsdag op woensdag reden ramkrakers met een zware BMW dwars door de muur van de Action in het Heerlense stadsdeel Heerlerheide.

Video: BMW ramt dwars door de muur van de Action
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.