Geronselde drugskoerier (22) krijgt maximale werkstraf

© iStock
De 22-jarige Anthonie H. uit Ospel heeft maandag de maximale werkstraf gekregen vanwege het vervoeren van tonnen aan de drugsgrondstof apaa.
Van de rechter in Den Bosch kreeg hij 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Helikopterontsnapping

De drugstransporten kwamen aan het licht toen de Ospelnaar vorig jaar oktober samen met Eveline B. een politiefuik bij Budel inreed. Die dag was er een grote controle op de weg in verband met de verijdelde helikopterontsnapping bij de gevangenis in Roermond.

Meel

Anthonie H. en zijn compagnon waren door Haik H. geronseld om de chemicaliën te vervoeren. Daar kregen zij 500 euro per ritje voor. Bij de controle trof de politie de chemicaliën aan tussen meel. Opvallend was dat het meel onder de grondstof zat en niet andersom. Het was dus de bedoeling om de kopers van de apaa om de tuin te leiden.

Ook zijn partner in crime kreeg de maximale werkstraf opgelegd, Haik H. kreeg van de rechter een celstraf van anderhalf jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!