Verdachte Bandidoszaak vrij na woonwagenbrand

De uitgebrande woonwagen van Johan K. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. © Rob Oostwegel
Johan K., een van de verdachten in de grote Bandidos-zaak mag het proces op vrije voeten afwachten.
Zijn woonwagen in Geleen ging twee weken geleden in vlammen op, mogelijk aangestoken. K. had om vrijlating gevraagd omdat hij vanwege die brand allerlei zaken moest regelen.

Wapenhandel

Johan K. wordt genoemd als mogelijke spil in de internationale wapenhandel. Hij zou banden onderhouden met de Bandidos. Hij werd eind mei opgepakt tijdens de grote actie tegen de motorclub. Bij doorzoekingen van een garagebox die hij beheerde, stuitte de politie op raketwerpers, machinegeweren, munitie en handgranaten. Ook werd in de buurt een drugslab aangetroffen.

Echt

De rechtbank in Maastricht heeft nog een andere verdachte die lid is van de Bandidos op vrije voeten gesteld. Eerder werd een 47-jarige verdachte uit Echt al vrijgelaten, ook een lid van de Bandidos. De mannen mogen het proces over een maand in vrijheid afwachten, dan gaat de zaak verder. De overige dertien verdachten blijven vastzitten.

Eén verdachte Bandidoszaak op vrije voeten

Hoger beroep

Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen de vrijlating van Johan K, zo laat een woordvoerder weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!