Roermond: Enquête over autovrij maken van Markt

© iStock
De gemeente Roermond wil weten of het mogelijk is de Markt in de binnenstad autovrij te maken en de parkeerplaatsen te schrappen. De gemeente heeft daarom een enquête naar de omwonenden gestuurd.
De stichting BIZ Binnenstad Roermond en Stichting Marktplaza Roermond hebben gevraagd of de gemeente de parkeersituatie op de Markt wil onderzoeken.

Terrasjes

Volgens de stichtingen belemmeren de geparkeerde auto’s het uitzicht op de Markt voor bezoekers die vanuit het Designer Outlet komen.
De parkeerplaatsen zijn niet echt meer nodig, omdat de stadswinkel en een Chinees afhaalrestaurant van de Markt verdwenen zijn. Bovendien komt er meer ruimte voor terrasjes.

Omwonenden

Mocht de Markt auto- en parkeervrij worden, dan moeten bewoners en hun bezoekers elders in de stad parkeren. De gemeente Roermond wil daarom met de enquête peilen hoe de omwonenden, in een straal van tweehonderd meter rondom de Markt, over het plan voor een autovrij plein denken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!