Lilianne Ploumen: 'Antwoorden minister nogal mager'

© ANP
PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen uit Maastricht is niet tevreden over de antwoorden die minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken geeft op haar vragen over het doorontwikkelen van de Zuid-Limburgse economie.
"Ik vind de antwoorden van de minister nogal mager", zei Ploumen.

Open brief

Ploumen stelde de vragen een maand geleden, naar aanleiding van de open brief van burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht. In die brief pleitte Penn ervoor dat er meer geïnvesteerd wordt in de economie van Zuid-Limburg. "Wordt het niet tijd om Nederland iets ruimer te zien dan de Randstad?", schrijft ze. "Kabinet, ik bied u Zuid-Limburg."

Geen zorgen

Minister Ollogren laat weten dat zij de inzet van de Maastrichtse burgemeester waardeert en dat zij zich geen zorgen hoeft te maken. "Voor het versterken van onze internationale positie kijkt het kabinet breder dan de Randstad. Er wordt gekeken naar het benutten van kansen en het wegnemen van belemmeringen in grensregio's. Hier profiteert Zuid-Limburg van mee."
In haar reactie schrijft de minister dat de ontwikkeling van Zuid-Limburg niet gezien hoeft te worden als een afgeleide of alternatief voor de ontwikkelingen en behoeften van de Randstad, maar dat deze op zichzelf staat.