Venlo opgeschrikt door kogelregen in Reigerstraat

Restanten van de ruit van de gestolen auto waarin de bendeleden reden. © Track '88
In Venlo-Zuid is in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere malen geschoten bij garageboxen tussen de Reigerstraat en de Flamingostraat.
De schoten zouden door de politie zijn gelost tijdens een arrestatie.

Meerdere schoten
Getuigen vertellen uiteenlopende verhalen, van 'zeker tien schoten' tot de vondst van dertig kogelhulzen. Het voorval vond plaats rond 05:00 uur. Een arrestatieteam zou toen met hoge snelheid richting de garageboxen zijn gereden, waar een auto met Duitse kentekenplaten geparkeerd stond.

Achteruit
De verdachten probeerden vanuit een garagebox weg te rijden en zetten de auto in zijn achteruit. Daarop zou de politie meteen het vuur hebben geopend. Daarbij werd er voornamelijk op de banden van de wagen gericht. Bij een tweede vluchtpoging van de verdachten sneuvelden ook de ramen van de auto.

Twee mannen
Het zou gaan om twee mannen. Na de laatste vluchtpoging werden ze uit de auto gehaald en gearresteerd. Ze zijn ter plaatse nog gecontroleerd in een ambulance, om vervolgens naar het politiebureau te gaan. De auto is om 11:00 uur door een sleepwagen veilig gesteld en wordt verder onderzocht op sporen.

Garagebox
De garagebox waar de auto uit probeerde te vluchten is volledig onderzocht. Politie heeft de inhoud meegenomen. Volgens bronnen zijn er onder meer wapens gevonden in de garagebox. De politie kan dit vooralsnog niet bevestigen. Vermoedelijk heeft de arrestatie te maken met een grotere zaak.
De garagebox in Venlo die de bende gebruikte om auto's en kentekens op te slaan. © Track '88