Zagerij Brunssum ten onrechte gelinkt aan drugslab

© LOO-tv
Houtzagerij Windels in Brunssum is door 1Limburg en L1 ten onrechte in verband gebracht met een drugslab dat begin maart werd ontdekt.
In een filmpje dat lokale omroep LOO-tv maakte bij die inval op 1 maart, was de houtzagerij duidelijk in beeld. De inval voor het drugslab was echter op een ander terrein, vlakbij de zagerij.

Rechter

De ondernemer was niet blij met de ongewenste media-aandacht, die volgens hem tot verwarring leidde bij zijn klanten. Om zijn naam te zuiveren stapte hij naar de rechter en eiste hij rectificatie. Ook wilde hij dat het filmpje verwijderd zou worden.

Onterechte schijn

In het kort geding heeft de rechtbank in Maastricht besloten dat inderdaad de schijn werd gewekt dat de houtzagerij iets te maken zou hebben met het drugslab en de arrestaties. Om die schijn weg te nemen moest het filmpje dat bij het bericht over de inval staat, worden aangepast.. 1Limburg en L1 hoeven niet te rectificeren.
LOO-tv
De houtzagerij eiste ook dat LOO-tv de beelden zou verwijderen. Dat verzoek wees de rechter af, omdat hij vond dat de lokale omroep in de tekst bij de videobeelden duidelijk had gemaakt dat de inval niet bij de zagerij was.

Lees ook:
- Houtzagerij Brunssum eist rectificatie L1 en LOO-tv
Het videomateriaal op 1Limburg is inmiddels vervangen door een aangepaste versie, die hieronder is te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!