PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen

PVV-Fractievoorzitter Michael Heemels © ANP/Marcel van Hoorn
"Het rapport over de declaraties van Mark Verheijen is een flutrapport en pleit hem niet vrij." Dat zegt de PVV in het Limburgs parlement.
Een accountantskantoor heeft in opdracht van het provinciebestuur bekeken of het systeem ter verantwoording van declaraties en het gebruik van provinciale faciliteiten nog steeds goed functioneert. Dat is volgens het bureau het geval.

Iets mis met de moraal

De PVV vindt dat onzin, omdat Verheijen eerder al zelf toegaf in de fout te zijn gegaan. Ook de SP in het Limburgs Parlement is kritisch over het rapport. Fractievoorzitter Daan Prevoo vindt dat de verkeerde vragen zijn gesteld in het onderzoek. "Er wordt niet gevraagd of een fles wijn van 127 euro past bij de soberheid van een volksvertegenwoordiger. En dat betekent dat er met de moraal iets mis is."

Nog niet voorbij
Fractievoorzitter Michael Heemels zegt dat de affaire Verheijen nog niet voorbij is. "Het gaat om gemeenschapsgeld. Het is niet omdat je iets mag declareren, dat je het moet doen."

Proviciale Staten debatteren maandagavond over de declaratiezaak.

Provincie: geen onterechte declaraties Mark Verheijen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!