Gemeente Weert wil betere relatie met haar inwoners

© iStock
De gemeente Weert wil beter gaan communiceren met haar inwoners.
Na jaren van klachten over de slechte communicatie tussen gemeente en inwoners lijken er eindelijk plannen op gang te komen voor verbetering.

Handboek
Het doel is om meer 'vraaggericht' te gaan werken en de relatie tussen inwoners en gemeente te verbeteren. Medewerkers van de gemeente krijgen daarom nu trainingen en een handboek, dat zou ze communicatiever moeten maken.

Mails en telefoontjes
Daarnaast wil de gemeente Weert de relatie met de wijk- en dorpsraden verbeteren. De belangenorganisaties voelen zich al jaren niet gewaardeerd door het gemeentebestuur. Ze klagen over mails en telefoontjes die niet beantwoord worden en dat de gemeente hen niet informeert over zaken die in de buurt worden opgepakt. In oktober vorig jaar was voor wijkraad Rond de Kazerne de maat vol. De wijkraad trok de stekker er uit. Andere wijkraden hebben dit ook overwogen.

Afspraak met de wethouder
Een comité van voorzitters van de wijk- en dorpsraden kijkt op dit moment naar een toekomstplan voor de wijkraden en de rol van de gemeente daarin. Deze maand staat daarvoor een eerste afspraak gepland met wethouder Harrie Litjens.

Structureel stroef
Op vragen van de SP zegt het college van burgemeester en wethouders zich niet te herkennen in het beeld dat communicatie met burgers en organisaties structureel stroef verloopt, maar erkent dat er wel eens problemen zijn.