Hoofdrijbanen Noorderbrug weer open voor verkeer

© Noorderbrug Maastricht
De Noorderbrug in Maastricht is weer open voor verkeer. Sinds maandagochtend 06:00 uur zijn de A2 en het stadscentrum weer met elkaar verbonden door de nieuwe Noorderburg.
Zondagavond werd er nog massaal afscheid genomen van de oude brug. Zo'n 10.000 bezoekers hebben een bezoekje gebracht aan spektakelvoorstelling van Titanick, één van de acts van Cultura Nova.
De belangrijke verkeersader tussen de A2 en het stadscentrum van Maastricht was ruim twee weken dicht voor verkeer.
© RFI Pyro Events

Borden

Met de ingebruikname van de hoofdrijbanen van de Noorderbrug zijn de rijroutes tussen A2 en Maastricht-Centrum, Maastricht-West en Lanaken en Smeermaas flink veranderd. Ook zijn de routes naar sommige parkeerplaatsen anders dan voorheen. Verkeer wordt daarom geadviseerd om geen navigatiesysteem te gebruiken en alert te zijn op de borden.
© RFI Pyro Events

Monsterklus

De grootste klus, het inschuiven van het 10 miljoen kilo wegende brugdeel, is achter de rug. De werkzaamheden aan het Noorderbrugtracé duren nog tot eind 2018. In het komende jaar staan er dan ook nog veel werkzaamheden in de planning. Zo moet er onder andere nog een aantal op- en afritten komen en moet de oude Noorderbrug nog worden gesloopt.