Stankoverlast: gezin laat huurhuis achter als vuilnisbelt

© L1
Een gezin heeft hun huurhuis in de Kerkraadse wijk Bleijerheide achtergelaten als een vuilnisbelt. Dat heeft de afgelopen tijd voor de nodige stankoverlast gezorgd.
De verhuurder van de woning aan de Groot-Nullandstraat ontdekte vorige week dat het om zijn pand ging.

Hennep

Hij ging een kijkje nemen in de woning nadat hij post over een betalingsachterstand had gekregen. Ook bleek er een hennepplantage te zijn ontruimd.

Oplichters

"Het blijken dus oplichters want ze hebben met allerlei namen van alles besteld, maar nooit iets betaald", zegt Marcel Huls, de verhuurder die nota bene naast het vervuilde pand woont. "Afval hebben ze nooit opgeruimd. Ik heb nu al twee volle containers weggebracht." Buren klaagden de laatste tijd steeds vaker over stankoverlast. "We merkten dat er in de zomer wel heel veel vliegen waren. Nu weten we waarom", zegt Huls.

Incasso

Twee maanden geleden is het gezin, dat er sinds 2010 heeft gewoond, na tussenkomst van een incassobureau vertrokken naar een adres in België.

Duizenden euro's

Huls verwacht nog zeker een week bezig te zijn met puinruimen. Het opruimen en herstellen kost hem duizenden euro’s en de achterstallige huur zal hij waarschijnlijk nooit meer krijgen.
[slideshow:image:1117127||image:1052225||image:1142488]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!