Reizigers kunnen tóch met de trein na stakingsweekend

© Erwin Minkenberg
De Arriva-treinen op het Limburgse spoor rijden vanaf maandag weer gewoon volgens de dienstregeling. Eerder kondigde vakbond FNV aan dat er alleen treinen zouden rijden tussen 06:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en 19:00 uur.
De machinisten zijn in staking, net als de chauffeurs van bussen in het streekvervoer. Hiermee proberen ze een langer lopend conflict met de werkgevers over werkdruk en lonen te beslechten.Veiligheid voorop

?Dat de treinen nu toch volgens dienstregeling rijden, betekent niet dat de staking voorbij is. 'De machinisten gaan zich beraden op alternatieve manieren van actievoeren. Het bleek dat tijdelijke stakingen kunnen zorgen voor een grote impact in het complexe verkeer', schrijft Marlies Peeters van FNV Streekvervoer in een verklaring. 'Dat willen de machinisten en wij ten alle tijden voorkomen, veiligheid en de reizigers staan voorop.'


De buschauffeurs houden wél vast aan het oorspronkelijke plan. Dat betekent dat ze tot en met woensdag alleen tussen 06:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en 19:00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!