Dinosaurus met Maastrichts tintje

© iStock
Dankzij de inspanningen van de 'Maastrichtse' paleontoloog Anne Schulp beleeft Nederland een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis verlaat een T. rex de Verenigde Staten. Zijn nieuwe onderkomen: Naturalis in Leiden.
Liefst 18 meter lang is deze camarasaurus. Een imposant skelet van aaneengeregen antiek bruine botten met een ranke hals die in de lucht reikt.

Afstudeerproject
Anne Schulp vertelt trots dat deze enorme dino in nationaal museum Naturalis ooit het onderwerp van zijn master afstudeerproject was. Bijna twee jaar geleden verliet de paleontoloog het Natuurhistorisch Museum in Maastricht om voor Naturalis met deze ereklus (het naar Nederland halen van de T.rex) aan de slag te gaan.

Edmotosaurus
Vlak naast de nieuwste bewoner van Naturalis staat een Edmontosaurus. Schulp: "Deze heeft er vreselijk de pest in. Hij stond bij de T. rex op het menu. Nu staat hij hier nog in alle rust, maar straks krijgt hij het gevreesde beest achter zich aan."
In de Limburgse kranten vrijdag een uitgebreide reportage over de T.rex met Maastrichts tintje.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!