VVD'ers vermoeden dat Van Rey achter Verheijen-tips zit

© John Peters (MGL)
Binnen de VVD houden veel partijleden er ernstig rekening mee dat Jos van Rey op de achtergrond een rol heeft gespeeld bij de val van Mark Verheijen.
Dat schrijven de Limburgse kranten zaterdag.

Van Rey

Volgens de krant denken mensen binnen de VVD dat Van Rey belastende informatie over Verheijen heeft verspreid of journalisten op zijn minst op dat spoor heeft gezet. Het idee van menig VVD'er is dat Van Rey een aantal voormalige partijvrienden mee wil sleuren in zijn val.
Ook website GeenStijl sluit zich aan bij die theorie. Volgens de site was het Jos van Rey die opinieblad Elsevier en de krant NRC op het spoor van Mark Verheijen zette.

Vrienden

Van Rey en Verheijen waren ooit politieke vrienden, maar toen bleek dat corruptieverdachte Van Rey politiek gezien niet meer te redden was, verbrak de Venlonaar de banden met zijn voormalig partijgenoot.

Drama

Van Rey reageerde vrijdag ook persoonlijk op het aftreden van Mark Verheijen. Hij noemde de val van de Venlonaar een groot menselijk drama. "Mark was de meest veelbelovende politicus van Nederland. Ik ben werkelijk van slag daarover en wens Mark en de VVD alle goeds"
Lees hier het uitgebreide verhaal over de connectie tussen Van Rey en Verheijen.
Voor alle berichten over de affaire Verheijen klik hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!