Riet de Wit herkent zich niet in SP-dissident Gesthuizen

De Heerlense oud-politica Riet de Wit zegt zich niet te herkennen in de kritiek van voormalig SP-partijgenote Sharon Gesthuizen.
In haar boek Schoonheid, macht, liefde in het leven en de politiek dat deze week uikwam, laat Gesthuizen geen spaan heel van voormalige SP-kopstukken als Jan Marijnissen en Agnes Kant.

Dictator
Zo zou Marijnissen zich ook na zijn vertrek gedragen als een dictator. "Ik, maar ook mijn man Jan - oud Kamerlid- herkennen ons hier helemaal niet in", zo zei Riet de Wit in het programma L1 AvondGasten. "Ik heb jarenlang in het bestuur gezeten en er zijn forse discussies gevoerd, maar het is niet zo dat er dan afgesloten wordt met: en nu moet je je mond houden."

Onterecht

Dat Gesthuizen bezig was met een boek, wist De Wit. "We kennen haar ook al langer en ik ben niet heel erg verbaasd over het resultaat, maar dit is volkomen onterecht. Je bent elf jaar lid van een fractie, stelt je steeds weer verkiesbaar. Ik kan me niet voorstellen dat als je zo ongelukkig bent als zij beweert, dat je dan elf jaar dit werk blijft doen. Dat vind ik moeilijk te rijmen."