Opnieuw aanhouding: mogelijk verband met bankmolbende

© Gé Hirdes
De politie heeft woensdagochtend opnieuw een man aangehouden voor een gewelddadige overval in Bladel. Het vermoeden bestaat dat die zaak verband houdt met een serie andere overvallen, onder meer in Venlo.
Het gaat om een 32-jarige man uit Breda. Vorige week woensdag werd al een 24-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden.

Penetentiaire Inrichting

De man werd woensdag om 07:30 uur aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Vught, waar hij vastzat vanwege een verkeersmisdrijf. Hij werd daar woensdag vrijgelaten, maar de politie hield hem direct weer aan vanwege zijn mogelijke rol bij de overval. De Bredanaar wordt woensdag verhoord. Mogelijk volgen er nog meer arrestaties, aldus de politie.

Verband

Het onderzoek heeft betrekking op een overval op donderdag 7 september 2017. Een 78-jarige vrouw werd toen in haar eigen woning zwaar toegetakeld door zeker twee mannen. Enkele maanden ervoor had de vrouw een groot geldbedrag bij een bank opgenomen. De politie zei eerder te vermoeden dat de zaak in verband staat met een serie overvallen van vorig jaar in Roosendaal, Venlo en Zundert.

Bankmol

Die overvallen vonden plaats zodra een medewerker van de Rabobank, ook wel bekend als de 'bankmol', overvallers had getipt nadat klanten veel geld hadden opgenomen. Vorig jaar werden ook al verdachten aangehouden voor de serie overvallen. Zij zijn bekenden van de vorige week aangehouden 24-jarige Bredanaar.