Venlose Montessorischool breekt met bestuur

De medezeggenschapsraad van de Venlose Montessorischool heeft het vertrouwen opgezegd in schoolbestuur Mozon. Ook is er een klacht bij de onderwijsinspectie ingediend over de werkwijze van het bestuur.
De patstelling is ontstaan na het op non-actief zetten van schooldirectrice Liny Demandt in maart van dit jaar. De medezeggenschapsraad laat nu weten dat na eigen onderzoek ‘geen zwaarwegende argumenten’ voor het op non-actief zetten van de directrice zijn gevonden.

Mozon-besuurder Lex Spee zou met ontslag voor de docenten hebben gedreigd. Dat zou zijn gebeurd in een onderhoud met ouders en leerkrachten over de kwestie.

Niet te herkennen

Spee laat weten zich niet te herkennen in het beeld dat hij met ontslag heeft gedreigd. "Dat werp ik verre van mij. Ik sta voor een open organisatie waar iedereen veilig zijn woord kan doen. Klaarblijkelijk is mijn inbreng verkeerd begrepen", aldus Spee.

"Het is duidelijk dat de medezeggenschapsraad het niet eens is met de beslissing. Ik weet mij in de zorgvuldigheid van die beslissing gesteund door de raad van toezicht van Mozon."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!