'Minister moet komen praten met gemeenteraad Brunssum'

© ANP
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken moet met de gemeenteraad van Brunssum gaan praten over de situatie rond de omstreden wethouder Jo Palmen.
Die uitnodiging komt van de partij van de wethouder, BBB/Lijst Palmen. Raadslid Snackers kwam tijdens de raadsvergadering dinsdagavond met de oproep aan de minister. Ze zou met de hele raad in gesprek moeten gaan over de ontstane situatie.

Krantenartikelen

De fractie van de lokale partij PAK hoopt ook op contact met de minister. "Ze moet zich op bewijzen beroepen en niet op krantenartikelen", zo klonk het in de raadszaal.

Opstappen

De VVD vroeg zich hardop af of Brunssum wil wachten op het ingrijpen van de minister. "Stapt de rest van het college dan ook op?", vroeg raadslid Van Oppen. Wethouder Houben reageerde af te wachten wat de minister doet.

Ingrijpen

Minister ?Ollongren liet vorige week weten dat ze wil dat de wethouder vertrekt. Ze zei dat ze niets uitsluit en desnoods ingrijpt. De benoeming van Palmen zorgt voor grote onrust in politiek-Brunssum. Hij werd benoemd zonder de uitkomst van een integriteitsonderzoek af te wachten. Uit dat onderzoek bleek later dat Palmen een risico vormt voor de gemeente.

Geen mening

Op de vraag aan Jo Palmen of hij bereid is om alsnog op te stappen, kwam voorafgaand aan de vergadering geen reactie.
Volg L1-verslaggever Marcel Penders vanuit de raadszaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!