1Lunch: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

* Langer wachten op treinen in Limburg* Nieuw: zittend het graf in* Tour-renners beklimmen Pyreneeën
Langer wachten op treinen in Limburg
Treinreizigers die de afgelopen maanden klaagden over vertragingen, hebben een punt. Vooral op de stations Sittard, Roermond en Venlo hadden reizigers de meeste last van storingen. Het beste kun je op station Eijsden opstappen, want daar vielen de vertragingen reuze mee. Bekijk hier alle storingen in Limburg.
© Erwin Minkenberg
Nieuw: zittend het graf in
Al eeuwenlang worden overledenen liggend begraven of gecremeerd, maar Maastrichtenaar Sjeng Schellinx vond het tijd voor iets anders. Hij bedacht een zogenoemde zit-lig kist, waar de overledene in kan zitten. Volgens hem is dat logischer dan kijken naar iemand die in een kist ligt opgebaard. Lees hier meer.
© iStock
Heerlen opnieuw getroffen door aardbeving
Voor de tweede keer binnen 24 uur is de omgeving van Heerlen getroffen door een aardbeving. Even na middernacht was het opnieuw raak. Wederom was er sprake van een zeer lichte beving. Deze had een kracht van 1,9 op de schaal van Richter. Lees hier meer.
Tour-renners beklimmen Pyreneeën
?De rustdag voor de renners van de Tour de France zit erop. Vandaag mag het peloton de Pyreneeën beklimmen. Het is de eerste van drie bergetappes. Tom Dumoulin heeft zich gisteren daarop voorbereid door vooral lekker te chillen, een beetje te fietsen en de journalisten te woord te staan. Volg de Tour vanmiddag met het liveblog van 1Limburg.
© George Deswijzen
Gestolen bewakingscamera is dieven te slim af
Eerst de bewakingscamera stelen en een dag later terugkomen om het huis leeg te roven. Twee dieven in Landgraaf dachten het slim te hebben aangepakt. Alleen was het alarmsysteem net wat slimmer dan het roversduo. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!