1Lunch: Verkeersader Maastricht op slot

Werkzaamheden aan de Noorderbrug in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
* Finale Oranjevrouwen massaal bekeken* Gesjoemel rondom Magisch Maastricht* Ondanks regen drukte bij Solar

Organisatie Magisch Maastricht verzwijgt zakenpartners

Op papier kent de organisatie van Magisch Maastricht slechts twee eigenaren, maar in werkelijkheid blijken dit er vijf te zijn. Vooral de inbreng van Maurice Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV, is bij de aanbesteding bewust verzwegen. Kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, voelde dat er iets niet pluis was en zocht het uit. De gemeente is niet blij met deze kwestie en gaat de zaak onderzoeken. Lees hier meer.
Voetbalvrouwen blijken kijkcijferhit
De Oranjeleeuwinnen waren een ware kijkcijferhit gisteravond. Ruim 4 miljoen mensen zagen hoe de Nederlandse voetbaldames de EK-zege binnenhaalde. Nadat het elftal van Sarina Wiegman van Denemarken had gewonnen, werd de prijsuitreiking zelfs nog beter gekeken. Die trok bijna 5,4 miljoen kijkers. Lees hier meer.
Ondanks regen was het druk op Solar
Solar zit er al weer op. Het creatieve festival in Roermond trok dit jaar, ondanks de vele regen, bijna 30.000 unieke bezoekers. Daarmee was het evenement zo goed als uitverkocht. Hoogtepunten van de laatste Solardag was het watergevecht. Beelden daarvan en eerdere reportages vanaf het festivalterrein kun je hier terugkijken.
© Wendy Vluggen
Nog een week lege schappen in veel supermarkten
In veel supermarkten kunnen klanten deze week nog schappen zonder eieren verwachten. Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) is druk bezig om alles weer aan te vullen, maar heeft nog tot eind deze week nog alles weer in orde te maken. Wel zijn de eieren die nu in de schappen liggen, veilig om eten. Lees hier meer.

Noorderbrug Maastricht tijdje dicht

Automobilisten die naar hartje Maastricht willen, zullen de komende twee weken geduld moeten opbrengen. De Noorderbrug is namelijk afgesloten omdat een nieuw stuk brug moet worden ingeschoven. Op dit moment is de binnenstad alleen nog via de zuidelijk gelegen N278 (Kennedybrug) bereikbaar. Dat zal ongetwijfeld gepaard gaan met veel overlast. Lees hier meer.