Gratis poncho's voor bezoekers Zomerparkfeest

© Istock
Bezoekers van het Zomerparkfeest in Venlo kunnen aan de bar niet alleen terecht voor een natje, maar ook voor een droogje.
Vanwege de slechte weersverwachting liggen er bij elke bar gratis regenponcho's klaar voor de bezoekers.

Weergoden

Het gratis festival begint donderdagavond. De weergoden lijken Venlo niet goed gezind. Tijdens het festival worden zowel regen- als onweersbuien verwacht. Voorzitter Marc Nelissen ziet de bui nog niet hangen. "Op dit moment is het nog prima festivalweer. We raden bezoekers aan de weersomstandigheden goed in de gaten te houden en zich erop voor te bereiden. Wij denken natuurlijk wel mee door gratis poncho's aan te bieden."

Ouderen

Het programmaonderdeel voor ouderen is vanwege de regen naar binnen verplaatst. "Bij de Middag van het Sentiment wilden we geen risico nemen. Voor de rest van het programma is daar nog geen sprake van."

Eerdere pech

In 2016 had het festival ook al pech. Toen brak er noodweer uit op de derde dag en werd het programma eerder beëindigd. Nelissen is er dit jaar niet zo bang voor. "Er zijn genoeg voorzorgsmaatregelen getroffen. De organisatie en het terrein zijn er gewoon klaar voor. We kunnen beginnen."
Het jaarlijkse stadsfestival duurt tot en met zondag 20 augustus. Dit jaar zijn er onder meer optredens van Broederliefde, Waylon en Spinvis. Behalve muziek is er net als voorgaande jaren ook aandacht voor andere cultuur, met bijvoorbeeld schrijver Arnon Grunberg, cabaretier Wim Helsen en theater van Lieke Benders.