Roversbende liep tegen lamp na diefstal op A73

Deze methode gebruikte de Roemeense roversbende ook op de A73 bij Horst.
De Roemeense roversbende die afgelopen zaterdag op een vakantiepark op de Veluwe is opgepakt, liep tegen de lamp na een beroving uit een vrachtwagen op de A73 ter hoogte van Horst.
In de nacht van 24 op 25 juli ontvreemden ze een groot aantal iPhones uit een rijdende vrachtwagen.

Beruchte methode

De vijf Roemeense mannen benaderden de vrachtwagen van achteren met een geprepareerde auto. Al rijdende wist één van de mannen het slot van de truck te forceren en de deur te openen. Vervolgens klom één van hen, via de motorkap van de achterop rijdende auto, aan boord van de vrachtwagen.
Hij laadde vanuit de truck een groot aantal dozen met iPhones over, via het geprepareerde dakraam van het autobusje.

In het vizier

De Roemeense mannen maakten op deze spectaculaire wijze vijf vrachtwagenladingen in Nederland buit. De dienst Infra van de Landelijke Eenheid had de groep al een tijd in het vizier. Zaterdag werden de mannen in een bungalowpark in het Gelderse Otterlo gearresteerd.
Bij de arrestatie trof de politie een lading iPhones aan met een geschatte waarde van een half miljoen euro. De bende wordt verdacht van in totaal zeventien overvallen verspreid over Europa.

2013
Vier jaar geleden was er ook al een melding over een vergelijkbare diefstal op de A73.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!