Minder overlast door jongeren in Sittard-Geleen

© Archief L1
De politie heeft vorig jaar 33 minder meldingen van jeugdoverlast in de gemeente Sittard-Geleen geregistreerd.
In 2014 kreeg de politie 300 meldingen binnen. Een jaar eerder waren dit er nog 333.

Integrale aanpak
Dat blijkt uit cijfers van de Methodiek Integrale Aanpak Straatgroepen (MIAS). "Verder kunnen we concluderen dat er in onze gemeente géén criminele jeugdgroepen actief zijn", zegt verantwoordelijk wethouder Bert Kamphuis (D66).

Hinderlijk en overlastgevend
Naast ‘criminele jeugdgroepen’ maakt MIAS onderscheid in ‘hinderlijke’ en ‘overlastgevende jeugdgroepen’. Daarvan zijn in 2014 twee analyses gemaakt. Aan de Stokroosstraat en Orchideestraat in de Geleense wijk Lindenheuvel was sprake van jongeren die als ‘overlastgevend’ werden aangemerkt. Bij het Fortunapark in Geleen was een groep ‘hinderlijk’ aanwezig.

Objectief

De methodiek van MIAS is in 2010 voor het eerst toegepast en moet leiden tot een zo objectief mogelijk beeld van de werkelijke overlast. De wethouder laat weten dat het de bedoeling is dat de gemeente MIAS vanaf 2016 geen extra subsidie (van ongeveer 76.000 euro per jaar, red.) meer verleent.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!