1Lunch: Lichte aardbeving laat Heerlen even trillen

© iStock
* Wens Limburgse dj in vervulling * Lieke Martens heeft ook een gouden hart* Ziekenhuispatiënten op rechte pad gezet
Wens Limburgse dj in vervulling
Jordy Gobbels uit Sittard zal Tomorrowland 2018 niet snel vergeten. Hij maakte als talentvolle dj niet alleen zijn debuut op het populaire festival. Nee, hij mocht zelfs naast de wereldberoemde dj-grootheid Afrojack staan. En dat ging op een bijzondere manier. Lees hier meer.
Sittardenaar Jordy Gobbels stond aan de zijde van Afrojack op Tomorrowland. © Chasner
Blauwe bessen in opmars
De blauwe bes is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij Nederlanders. Het fruit, dat allerhande heilzame effecten voor de gezondheid wordt toegedicht, maakt echt een opmars in de supermarkten. Toch gaat het de blauwe bessentelers in Noord-Limburg niet zomaar voor de wind. Dit jaar wordt de oogst flink op de proef gesteld; eerst door hagel en nu door hitte en diefstal. Lees hier meer.
Lieke Martens heeft ook een gouden hart
Lieke Martens uit Bergen heeft niet alleen een gouden bal, ze blijkt ook een gouden hart te hebben. De bekende profvoetbalster maakt zich nu ook hard voor de Hartstichting. De speelster van FC Barcelona gaat zich allereerst inzetten bij haar voormalige voetbalclub Olympia '18. Lees hier meer.
© Nike
Ziekenhuispatiënten op rechte pad gezet
Patiënten van het Roermondse Laurentius Ziekenhuis die naar de afdeling 'Hematologie' of 'Acute zorg' moeten, hoeven niet langer vreemd op te kijken als ze de weg zoeken. Op de nieuwe wegwijzers stonden verschillende afdelingen verkeerd gespeld. De borden werden vernieuwd na de verbouwing van het ziekenhuis en zijn nu opnieuw vervangen. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg/L1
Rustdag Tour: tijd voor de foto's
De wielrenners van de Tour de France kunnen vandaag even hun benen strekken. Ook voor de Tour-liefhebbers is het afkicken. Maar, dat biedt wel de ultieme gelegenheid om de mooiste foto's van Tom Dumoulin te bekijken. 1Limburg verzamelde ze. Kijk hier.

Heerlen trilt heel eventjes

Heerlen en omgeving werden vanmorgen getrakteerd op een aardbeving. Om 10:38 uur trilde de aarde heel eventjes. Het is de vraag of veel mensen er iets van gemerkt hebben, want het was een hele lichte aardbeving. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!