'Terreurverdachten' Maastricht weer op vrije voeten

© ANP
De twee inwoners van Maastricht die op oudejaarsavond werden opgepakt in verband met een terreurdreiging gericht tegen het Nationaal Vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam, zijn weer vrij.
Uit onderzoek blijkt dat de verdenking tegen de twee geen stand houdt. Ze zijn zaterdagmiddag op vrije voeten gesteld.

Serieus signaal
Er is volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht geen sprake van dat de twee een aanslag wilden plegen. Informatie dat er mogelijk wel iets aan de hand was, kwam op oudejaarsavond rond half acht bij de politie Limburg binnen via het team criminele inlichtingen. Dat signaal werd zeer serieus genomen.

Lees ook: Twee verdachten van terreur opgepakt in Limburg

Bijna afgelast
De terreurdreiging zorgde ervoor dat het vuurwerk in Rotterdam, waar vijftigduizend mensen bij aanwezig waren, bijna moest worden afgelast. Het besluit om het toch door te laten gaan werd rond half twaalf genomen in overleg tussen burgemeester Ahmed Aboutaleb, de politie en de hoofdofficier van justitie. Cruciaal voor dat besluit waren de arrestaties in Maastricht.

Kogelwerende vesten
Bij het vuurwerk waren opvallend veel politieagenten aanwezig die kogelwerende vesten droegen. Ook werden andere veiligheidsmaatregelen genomen waarover de politie verder niets wil vertellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!