Limburgse restaurants voeren doggybags in
In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld, maar in Nederland komt het nog nauwelijks voor: de doggybag. Maar wie zijn of haar bord niet leeg heeft, kan binnenkort ook in Limburgse restaurants het eten mee naar huis krijgen.
In Limburg gaan restaurants ook een zakje met de restanten meegeven aan klanten.
'T'
Wie eten mee naar huis wil, kan ook het bestek in de vorm van een 'T' leggen. In de keuken wordt het vervolgens ingepakt. Op horecabeurs BBB Maastricht, de oudste vakbeurs van Nederland, zijn de reacties nogal gemengd.
'Lekker voor Thuis'
De actie 'Lekker voor Thuis' roept restaurants én gasten op hiervan gebruik te maken. De actie is onderdeel van de Dutch Earth Week, een nieuw initiatief van de Provincie Limburg. Uiteindelijk is het doel om eten uit de afvalbak te houden. Dagelijks worden namelijk tientallen kilo's aan restjes in de vuilnisbak gemikt. Jaarlijks verdwijnen zo miljoenen kilo's op de afvalhoop.
Onder meer restaurants 'Rauw' en 'Down Under' in Sittard doen mee aan de actie.