Actiegroep naar Den Haag voor kort geding vliegveld Beek

© L1
Het kort geding tegen de Nederlandse Staat vanwege de uitbreiding van vliegveld Maastricht Aachen Airport dient deze woensdag in Den Haag.
De stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (GUVB) heeft de zaak aangespannen en is woensdagochtend dan ook aanwezig in de rechtszaal.

In de kou

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) besloot begin december dat vrachtvliegtuigen de hele verlengde start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport mogen gebruiken. "Daarmee laat ze de omwonenden van het vliegveld enorm in de kou staan", zegt GUVB-voorzitter Wim Derks. "Bezorgde Zuid-Limburgers worden automatisch bij het grofvuil gezet."
Gedoogconstructie
De stichting is van mening dat de minister geen bevoegdheid had om dat besluit te nemen en ook negeerde ze eerdere gerechtelijke uitspraken, zeggen de actievoerders.

Lees meer: Vliegveld-actiegroep dreigt minister met kort geding

Terugdraaien

Met het kort geding hoopt de stichting dat het besluit om de gehele start- en landingsbaan te mogen gebruiken, wordt teruggedraaid.

De actievoerders reizen woensdagochtend met een bus met ongeveer veertig mensen naar Den Haag om het kort geding in de rechtbank bij te wonen. Daarna staat nog een afspraak met Suzanne Kröger van GroenLinks op de agenda. Met het Tweede Kamerlid wordt de situatie rond het vliegveld in Beek nog eens besproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!