Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar

Politiemol Mark M.
De rechtbank Oost-Brabant zal de rechtszaak tegen politiemol Mark M. en zijn medeverdachte Marc S. pas in mei 2017 behandelen.
Voor het proces in het paleis van justitie in Den Bosch worden dan vijf dagen uitgetrokken.
Rechtszaak
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de rechtszaak pas over een jaar op de rol staat. De advocaten Jan Hein Kuijpers en Marcel Heuvelmans, die M. en S. bijstaan, zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het vervolgtraject. Dat meldt De Limburger.

Voorschot
Voor Heuvelmans is het klip-en-klaar dat de verdachten niet tot de inhoudelijke zitting in voorarrest kunnen blijven. "Zij zitten nu al acht maanden vast. De voorlopige hechtenis is niet bedoeld om een voorschot te nemen op een eventuele straf."

Arrestatie
Weertenaar M. werkte van 2009 tot zijn arrestatie in 2015 bij de politie. Daar had hij toegang tot vertrouwelijk informatie, die hij tegen betaling zou hebben doorgegeven aan criminelen. Zijn advocaat was maandag niet voor commentaar bereikbaar.

Tevergeefs
De raadslieden zullen de rechtbank er woensdag, tijdens een nieuwe tussentijdse zitting, ongetwijfeld van proberen te overtuigen dat hun cliënten nu wel uit de cel moeten. Dat deden ze in april ook al; toen tevergeefs.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!