Taakstraf voor Twitteraar die opriep agenten af te knallen

© iStock
De 42-jarige Ahmed K. uit Kerkrade is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.
Dat heeft de rechtbank vrijdag beslist.

Opruiende teksten

Via Twitter riep de 42-jarige Kerkradenaar alle Turken met een vuurwapen op om op de politie te schieten. Hij hoopte op een aanslag. Volgens de rechtbank heeft Ahmed K. met zijn opruiende teksten opgeroepen tot een 'terroristisch misdrijf' en het plegen van geweld tegen de politie.
Rellen Rotterdam
Aanleiding voor de tweet waren de rellen in Rotterdam net voor de landelijke verkiezingen. De Turkse minister van familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya werd Nederland uitgezet omdat ze als ongewenst vreemdeling werd gezien in ons land.

Op het spoor

Het cyberteam van de politie kwam Ahmed K. op het spoor. Via zijn IP-adres was hij te achterhalen. Uit onderzoek bleek dat hij veel filmpjes keek ter verheerlijking van terrorisme.

Spijt

De rechtbank zegt bij de straf mee te hebben gewogen dat K. geen verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Zo heeft K. aangegeven vooral spijt te hebben van het feit dat hij 'gepakt' is en het een volgende keer 'slimmer zou aanpakken'