Vriend slachtoffer spookrijdrama eert vriendin met single

© Etienne Zegers/Instagram
Dj Kenneth Claes (29) uit Hasselt heeft een single uitgebracht als ode aan zijn overleden vriendin Dominique Lousberg (22). Hij reed achter haar toen ze op de A73 bij Roermond in botsing kwam met een spookrijder. Ze was op slag dood.
De Belgische krant Het Laatste Nieuws sprak met de bekende dj van discotheek Versuz uit Hasselt. Hij bracht vrijdag een single uit om zijn vriendin te eren.

Geen bloedtest

Claes kan zich de dramatische avond van zondag 19 november nog goed herinneren. Een Poolse chauffeur (26) botste na kilometers tegen het verkeer ingereden te hebben op de auto van de Tilburgse studente. Ook de Pool overleefde de klap niet. Claes betreurt het dat de politie geen bloedtest heeft afgenomen bij de spookrijder, zegt hij tegen de krant.

Roermond

Het stelletje was die dag gaan winkelen en eten in Roermond. Ze reden met twee auto's terug naar Hasselt. Op de A73 ging het mis toen Dominique haar vriend wilde inhalen vlak voor de Roertunnel. "Uit de tunnel reed een spookrijder recht op ons af", weet de dj zich te herinneren. "Ik toeterde nog, maar hij beukte met 130 kilometer per uur frontaal op Dominiques auto in. Die kracht, dat geluid..."

Gemis

In de clip Come Back To Me vertelt hij over het gemis en komen foto’s van het stel voorbij. "Overal ter wereld speel ik haar liedje. Dat is het minste wat ik kan doen."