Raad Brunssum praat over omstreden wethouder, volg het live

© Google Streetview/L1
De gemeenteraad van Brunssum praat woensdagavond over het integriteitsonderzoek naar wethouder Jo Palmen.
Palmen werd begin deze maand tot wethouder benoemd nog voordat een onderzoek naar zijn integriteit was afgerond.

Groot risico
Uit dat onderzoek blijkt dat de politicus in de rol van wethouder een groot risico vormt voor de gemeente. De mogelijke gevolgen van deze conclusie worden nu door de gemeenteraad besproken.

Achterlijke Heinie
Jo Palmen was voor zijn benoeming als wethouder al jarenlang raadslid. Regelmatig haalde hij het nieuws vanwege het uitschelden van collega's en andere omstreden uitspraken. Zo noemde hij burgemeester Luc Winants een 'achterlijke Heinie' en 'ouwehoer' en dreigt hij hem 'recht te kloppen'. Een collega-raadslid noemt hij 'verkenskop'.

Miljoen

Naast de scheldpartijen diende Palmen ook een claim in bij de gemeente. Hij eist één miljoen euro vanwege de aankoop van een stuk grond. Vanwege die claim loopt er nog een tweede onderzoek naar de wethouder.

Vertrekken

De gemeenteraad bespreekt woensdagavond of er conclusies moeten worden getrokken uit het harde eindoordeel van het integriteitsonderzoek. De vraag is of de raad vindt dat Palmen op zijn plek kan blijven of dat hij beter kan vertrekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!