Leden herenclub willen Loek Hermans weigeren

© ANP
Een aantal leden van de chique Haagse herenclub De Witte heeft grote moeite met een door VVD-prominent en Heerlenaar Loek Hermans aangevraagd lidmaatschap.
Oud-diplomaat Hans Slingeland van Bemmelen is volgens het AD, dat in het bezit is van mailverkeer over de kwestie, aanstichter van de rel.

Moreel kompas

Van Bemmelen stelt nieuwe leden met een hoog profiel toe te juichen en ze hoeven echt geen beter moreel kompas te bezitten dan het gemiddelde De Witte-lid. "Als blijkt dat iemand zo'n kompas niet bezit, dan vind ik deballotage wenselijk en gerechtvaardigd."
In zijn bezwaren tegen Hermans heeft Van Bemmelen een reeks artikelen uit openbare bronnen bijgevoegd, die de rol van de VVD'er in een aantal affaires beschrijft. Het gaat hierbij om kwesties als Meavita, het COA en de affaire-Keizer.

Omstreden figuur

Hermans was hiervan niet op de hoogte. "Dit is niet te geloven", reageert Hermans tegen het AD. "Zo wordt er wel een omstreden figuur van je gemaakt, zeg." Na de zomer zal er duidelijkheid komen over het hangende lidmaatschap van Hermans.