Strohalm voor cultuurfestival ScenesConnected in Maastricht

© scenesconnected.eu
Het Maastrichtse cultuurfestival ScenesConnected heeft nog één strohalm voor het grijpen.
De gemeente Maastricht heeft organisator Sander van der Sluis geadviseerd een subsidieaanvraag in te dienen onder de noemer cultuur en jongerenparticipatie, waarna deze met voorrang behandeld zal worden.

"Als we dat verzoek nog deze week indienen, krijgen we eind volgende week uitsluitsel, zo is ons beloofd", zegt Van der Sluis. Hij luidde vorige week de alarmbel omdat de vijfde editie van het evenement op 26, 27 en 28 juni in gevaar dreigt te komen.

In het water gevallen
Drie van de vier eerdere edities op het voormalige terrein van de Wiebenga gasfabriek, Vredestein en Rubber Resources aan de Cabergerweg/Lage Frontweg vielen telkens door het slechte weer in het water. Omdat hij ook als zelfstandig ondernemer een tegenvaller had in Berlijn, lukt het hem niet het festival opnieuw voor te financieren.

10.000 euro
Daarom heeft hij de gemeente gevraagd 10.000 euro bij te leggen. In totaal werkt het festival, met zo’n honderd undergroundkunstenaars, met een budget van 35.000 euro. "De komende week zal blijken wat de gemeente dit festival waard is. Laten we hopen dat dit voldoende is en we daarna eindelijk een keer goed weer hebben, zodat ook een zesde editie verzekerd is."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!