Controles bij studentenverenigingen na incidenten introkamp

Studenten feesten op de Markt in Maastricht tijdens introductieweek Inkom. © Jean-Pierre Geussens
De introductiekampen van de vier grote Maastrichtse studentenverenigingen worden de komende dagen gecontroleerd door de Universiteit Maastricht.
Dit naar aanleiding van de uit de hand gelopen incidenten, die vorig jaar tijdens de ontgroeningen in studentensteden als Groningen en Amsterdam zijn gebeurd.

Controles

"Tijdstip en duur van onze bezoeken kondigen we vooraf niet aan", zegt directeur Pascal Breuls van het Studenten Service Centrum (SSC) tegen De Limburger. Het SSC wil met de controles voorkomen dat er roekeloze 'grappen' worden uitgehaald met nieuwe studenten.

Incidenten

Vorig jaar ging het in Maastricht tijdens de introductiekamp namelijk een aantal keer mis. Zo raakte een studente lichtgewond door roekeloos gedrag van een ouderejaars. Ook zouden meerdere studenten hun tong hebben verbrand doordat ze gedwongen werden een drankje te drinken dat veel te heet werd opgediend en was er sprake van te weinig uren slaap.
De betrokken studentenvereniging Tragos werd hiervoor bestraft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!