1Lunch: Krijgt Fortuna Sittard een nieuwe naam?

© Jack Kochanowski
* Zorgen over gebrek aan nieuwe aanwas brandweer Mook* Grote onrust onder personeel VDL Nedcar* A2-tunnel dicht door vrachtwagen met pech
Zorgen over gebrek aan nieuwe aanwas brandweer in Mook
Over tien jaar is de vrijwillige brandweer in Mook en Middelaar gehalveerd als nieuwe vrijwilligers wegblijven. Fons van Gompel, postcommandant van de brandweer in Mook en Middelaar, uit daarover zijn zorgen. Lees hier meer.
A2-tunnel dicht door vrachtwagen met pech
Verkeer op de A2 richting Maastricht liep vanochtend vast doordat een vrachtwagen was gestrand in de Koning Willem-Alexandertunnel. De onderste tunnelbuis richting België was dicht nadat een vrachtwagen hard op de rem moest. Hierdoor kwam de lading van de vrachtwagen op de cabine terecht. Lees hier meer.
Archieffoto A2-tunnel © Facebook/Politie Maastricht

Een nieuwe naam voor Fortuna?

Gemeenteraadslid Ton Raven van Sittard-Geleen pleit voor een nieuwe naam voor Fortuna Sittard. Hij zou graag zien dat de kersverse eredivisionist voortaan als Fortuna Sittard-Geleen door het leven gaat, zo schrijft hij op Twitter. Niet iedereen is het eens met zijn plan. Lees hier meer.

'Grote onrust bij Nedcar door verplichte middagdiensten'

Er heerst grote onrust onder het personeel van autofabriek VDL Nedcar in Born. Althans, dat zegt de ondernemingsraad. Medewerkers moeten twee keer verplicht komen opdraven op zaterdagmiddag. Er zijn namelijk te weinig auto's gemaakt, onder meer omdat er werd gestaakt. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Jongens vissen granaat uit Geul
De broertjes Siem en Jurre Langeveld uit Haarlem hebben gisteren tijdens hun vakantie in Epen twee granaten uit de Geul gevist. Tijdens een dagje magneetvissen haalden ze de voorwerpen, die waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog komen, uit het water. Lees hier meer.
© Niels Langeveld
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!