Zorgvilla Nuth weer in het reine bij Inspectie

© archieffoto
Zorgvilla Ridderspoor in Nuth heeft haar zaakjes weer op orde. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Wel blijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg het zorghuis in de gaten houden.

Waarschuwing

Afgelopen najaar kreeg het zorghuis nog een waarschuwing toen omdat Ridderspoor op een aantal punten niet voldeed aan de wettelijke eisen. Uit inspecties in februari en juni 2015 bleek dat niet al het personeel van de zorgvilla goed geschoold was, er regels werden overtreden bij het verstrekken van medicijnen en dat de zorgplannen niet in orde waren.

Onbevoegd spuiten

Zo kwam het voor dat onbevoegd personeel spuiten zette of katheters aansloot bij patiënten. Die patiënten wisten op hun beurt vaak niet bij wie ze terecht konden met klachten over hun behandeling.

Aanpak

De Inspectie gaf de zorgvilla in november zes weken de tijd om de problemen aan te pakken. Daarop heeft zorginstelling Delphinium een kwaliteitsmanger aangesteld, is het personeel beter opgeleid en zijn de zorgplannen op orde gebracht.
In Het Ridderspoor wordt een tiental ouderen met psychische, verstandelijke of lichamelijke beperking opgevangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!