Ambitieuze plannen voor Venlose kabelbaan kunnen doorgaan

© Kazernekwartier.nl
De komst van een kabelbaan over de Maas in Venlo is weer een stap dichterbij.
De plannen stonden een tijdje op losse schroeven omdat er niemand gevonden kon worden die het aandurfde om de kabelbaan te bouwen en te exploiteren.

Er is nu toch een partij gevonden die in de plannen van de kabelbaan en de verdere ontwikkeling van het Kazerneterrein in Blerick wil investeren, zo heeft projectontwikkelaar Wyckerveste gezegd tijdens een bijeenkomst in Valkenburg.

Exploitanten durven risico bouw kabelbaan niet aan

Tegenvallers

De Venlose gemeenteraad stemde eerder al in met de plannen voor de kabelbaan. Eventuele tegenvallers mogen echter niet voor rekening komen van de gemeente. Om de boel rendabel te krijgen zouden 600.000 bezoekers per jaar nodig zijn. Een ritje met de kabelbaan tussen Venlo en Blerick zou 3,50 euro gaan kosten.
Impressie van Fort van Venlo (voormalige kazerneterrein).
Speelparadijs
De kabelbaan is onderdeel van de ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van het Kazerneterrein in Blerick. Er moet onder meer een Leisure Dome met een bioscoop, wereldrestaurant, indoor-golfbaan en speelparadijs. Een vergelijkbare hal staat ook in Kerkrade. Verder zijn er plannen voor een markthal. In 2019 moet de bouw klaar zijn.

Positief
De gemeente Venlo spreekt van positieve ontwikkelingen. Onderzocht wordt of de nieuwe partij nu in het project kan stappen. Uiterlijk 19 december wordt de definitieve uitkomst daarvan verwacht.