Fortuna-supporter opgepakt na Belgische knokpartij

© Google Streetview
Een supporter van Fortuna Sittard is opgepakt voor zijn vermeende betrokkenheid bij een massale knokpartij in het Belgische Hasselt.
Volgens Het Laatste Nieuws is café Irish Times Pub in Hasselt verbouwd door 'supporters' van verschillende voetbalclubs.

Everton
Het Everton van trainer Ronald Koeman speelde zaterdag een oefenwedstrijd in Genk, tegen het plaatselijke Racing Genk. Aanhangers van de Engelse club trokken na de wedstrijd richting Hasselt en genoten van een biertje in de Irish Times Pub, tot ze onaangenaam verrast werden door een andere supportersschare.

Planken en stenen
De groep onruststokers zou stenen en planken bij zich hebben gehad, zo verklaren getuigen. Toen de politie ter plaatse kwam, maakten de mannen zich uit de voeten. Acht mensen bleken niet snel genoeg, waaronder een man uit Sittard. De politie denkt aan een georganiseerd treffen van hooligans.

Café
Hoewel er niemand gewond is geraakt, heeft het café flinke schade overgehouden aan het incident. Zo zijn onder meer de deur en een raam gesneuveld. De vechtersbazen gebruikten ook stoelen van de pub om elkaar te lijf te gaan. Voor die schade worden de opgepakte mannen verantwoordelijk gesteld. Ze lijken ook allemaal op een stadionverbod te kunnen rekenen.

Fortuna Sittard
Supporters van Racing Genk onderhouden warme banden met collega's van Fortuna Sittard en het Duitse Borussia Mönchengladbach. Van die laatste twee clubs waren er volgens de Belgische politie ook mensen aanwezig, waaronder de Sittardenaar die is opgepakt. Hij is na zijn verhoor vrijgelaten, maar kan wel een straf tegemoetzien.