Eerste zomerse dag in Limburg

© iStock
Voor het eerst dit jaar kan de temperatuur op veel plaatsen in de provincie oplopen tot (ruim) 25 graden. Dat verwacht Meteo Limburg.
Bij 25 graden of meer wordt officieel gesproken van zomers warm weer. Dat betekent dat de eerste zomerse dag van 2015 al vroeg in het jaar valt.

Historie

In 2014 werd op 25 april de eerste zomerse dag van het jaar gemeten. In de hoger gelegen gebieden liep de temperatuur toen pas in mei op tot boven de 25 graden. Zo werd op 19 mei op het plateau van de luchthaven bij Beek vorig jaar pas de eerste zomerse dag gemeten.

Records

Bij het KNMI-weerstation in Arcen geldt dat gemiddeld rond Bevrijdingsdag (5 mei) de eerste zomerse dag van het jaar wordt bereikt. In 2007 werd in Arcen het vroegst een zomerse temperatuur gemeten, op 13 april. In deze recordwarme april registreerde dit weerstation maar liefst tien zomerse dagen.
Op zondag 15 april 2007 werd het daar ruim 28 graden, en dat is volgens Meteo Limburg het dagrecord voor 15 april.

Komende dagen

De komende dagen zakt de temperatuur langzaam. Donderdag kan het in Zuid-Limburg nog ruim 20 graden worden, vrijdag daalt de middagtemperatuur naar 14 graden, een normale temperatuur voor deze tijd van het jaar.
Vanaf het weekend wordt het iets zachter dan normaal en schijnt het zonnetje. Het blijft de komende dagen in ieder geval droog. Lees hier het uitgebreide weerbericht.
Wat doe jij op deze heerlijke zonnige dag? Stuur ons jouw zonfoto.
© Stefan Koopmans
Op het terras in Maastricht. © Sandra van de Wiel
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!