Deze zomer in top zeven warmste zomers

© iStock
De zomer van dit jaar komt in het rijtje met zeven warmste zomers ooit gemeten op het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek.
Alleen de zomers van 1947, 1976, 1994, 1995 en 2003 waren warmer. In 2006 was het ongeveer net zo warm als dit jaar. Dat meldt Meteo Limburg.

Recordwarm

In de maand juni was het in Noord- en Midden-Limburg dit jaar recordwarm. En ook de maand juli was warmer dan normaal. De gemiddelde maandtemperatuur van augustus komt op een normaal peil uit.

Tropisch

Dinsdag wordt het met 30 tot 32 graden nog even tropisch warm in Limburg, de enige tropische dag van deze maand. Daarmee komt het totaal aantal tropische dagen in deze zomer (juni-augustus) uit op zeven. De laatste keer dat het tropisch warm was in onze provincie was op woensdag 19 juli, de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse. Donderdag 22 juni was de warmste dag van deze zomer: toen steeg het kwik naar 35 graden.
Het aantal zomerse dagen (25-29 graden) komt deze zomer in Limburg uit op 33 à 34. Dat ligt iets hoger dan het gemiddelde van 29 zomerse dagen.

Vooruitzicht

Vanaf vrijdag, de eerste dag van september en de start van de meteorologische herfst, koelt het flink af. Daarmee komt voorlopig een einde aan het zomerse weer. Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten voor de komende dagen.