Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

© Jean-Pierre Geusens
In persoonlijke gesprekken zijn gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht woensdag bijgepraat over welke vakken ze nog moeten inhalen.
Beveiligers stonden voor het hek van de school om te controleren of mensen daadwerkelijk een afspraak hadden.

De school heeft aangekondigd dat er ook donderdag nog gesprekken met leerlingen zijn.Wat het totale beeld is voor alle 354 leerlingen, vertelt de school pas na alle gesprekken.

Maatschappijleer

Zeker is in ieder geval dat alle leerlingen het vak maatschappijleer opnieuw moeten doen, vertelt Romy Winands. Verder ziet het er voor haar goed uit. "Ik hoef slechts twee kleine overhoringen te maken. Als ik daar het cijfer 1 voor haal, ben toch nog geslaagd. En net als iedereen moet ik ook maatschappijleer opnieuw doen. Volgende week is de toets. Daarvoor moeten we drie hoofdstukken leren."

Zomerschool

Andere leerlingen moeten meer vakken inhalen. Tijdens een zomerschool krijgen ze de gelegenheid om hun kennis bij te spijkeren. Florence Franssen bijvoorbeeld, moet naast maatschappijleer ook nog biologie en wiskunde inhalen. "Ik kies ervoor om die vakken in oktober over te doen. Gelukkig kan ik wel gewoon aan mijn vervolgopleiding beginnen. Het zal wel een tijdje extra druk zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!