Enkele tonnen schade na brand bij steenfabriek Kessel-Eik

Brand in een loods van een steenfabriek in Kessel-Eik. © Laurens Eggen
De schade aan de loods van steenfabriek Bylandt in Kessel-Eik wordt geschat op enkele tonnen. In de loods brak dinsdagochtend brand uit.
Ongeveer een derde van het dak moet worden vervangen en zo'n zes weken zal de loods niet gebruikt kunnen worden. Dat verwacht directeur Theo van Baal. "Maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en is de ontruiming van het bedrijf soepel verlopen."

Brand

In de loods werden stenen voor de tuinmarkt verouderd in een trommelinstallatie. Die vloog rond acht uur in brand toen geluidswerend materiaal vlam vatte bij laswerkzaamheden aan de installatie.
De brandweer had de vuurzee snel onder controle. Omdat er veel rook vrijkwam, werd de Napoleonsbaan in beide richtingen korte tijd afgesloten. Een kleine hoeveelheid asbest is in de loods neergekomen. Een gespecialiseerd bedrijf zal dit opruimen.

Schade

"Door de betonnen muren om de machine is de schade beperkt gebleven en zijn alleen dakplaten gesprongen." Hoewel er geen restricties zijn, wil Van Baal de loods eerst op orde hebben voor er weer gewerkt wordt.
"Hopelijk kunnen we binnen nu en twee weken aan de slag met de dakreparatie. En de trommelinstallatie moet worden vervangen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!