Verwoestende brand Schimmert door accu van scooter

© Mayk Thewessen
In een woonboerderij in Schimmert is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken.
De brandweer is met groot materieel aanwezig bij het pand aan de Kruisstraat. De eerste melding kwam rond 21:45 uur binnen.

Ontploffingen

Het vuur woedt in de woonboerderij en in een kleine loods daarachter. Ook leek het erop dat een grotere loods niet kon ontkomen aan de vlammen, maar dat is uiteindelijk wel voorkomen. Aangezien de voorgevel van de boerderij op instorten zou staan, werd een ladderwagen opgeroepen om het vuur van bovenaf te bestrijden.

Ontploffingen

Bij de brand zijn ontploffingen ontstaan door gas in een busje op de binnenplaats van de boerderij. Enexis is opgeroepen om het gas af te sluiten. E zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De tekst gaat verder onder de video's.
[slideshow:video:1264660||video:1270478||video:1264284]

Bluswater

De spuitgasten hebben beperkt bluswater ter beschikking, maar volgens de woordvoerder genoeg om het vuur onder controle te krijgen. Om de vlammen te kunnen doven zijn waterwagens en een grootwatertranssport opgeroepen. De brandweer verwacht dat de omliggende woningen geen schade oplopen.

Rookwolken

In de omgeving zijn ook dikke zwarte rookwolken te zien. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten, indien er last is van de stank of rookoverlast. De rook trekt vooral richting Ulestraten en Maastricht-Oost, aldus de brandweer.
Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoner van het brandende pand meldt dat de lithium accu van een elektrische scooter vlam vatte en de grote brand uiteindelijk veroorzaakte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!