Slob neemt tijd voor leerlingen: 'We gaan knetterhard werken'

Vijf gedupeerde examenleerlingen van het VMBO in Maastricht hebben dinsdag in Den Haag met minister Arie Slob een gesprek gehad. De minister gaf aan zich 'knetterhard' in te gaan zetten om de leerlingen snel duidelijkheid te geven.
"Deze reis is zeker niet voor niks geweest", aldus Romy Winands na afloop van het gesprek met de minister.

Duidelijkheid

Zo'n 50 a 60 leerlingen van de vmbo-school in Maastricht gingen dinsdag onder begeleiding van tien ouders richting politiek Den Haag om aandacht te vragen voor het examendebacle op hun school. De reis lijkt niet voor niks geweest. "Het is voor ons iets duidelijker geworden. De minister probeert ervoor te zorgen dat we slechts enkele werkstukken of toetsen moeten overdoen. Niet dat we een heel jaar over moeten doen. Dus we zijn iets gemotiveerder nu", aldus Romy.
[slideshow:video:1262860||video:1262501]

Volwaardig diploma

Na afloop van het gesprek kwam de minister naar buiten om alle leerlingen en hun ouders even te woord te staan. Dit onder grote mediabelangstelling. "We gaan knetterhard werken zodat jullie met een volwaardig diploma van school kunnen vertrekken en geen jaar over hoeven doen", aldus Slob. Hij wenst de leerlingen veel sterkte toe en hoopt dat zij snel meer duidelijkheid krijgen.

Onzeker

De leerlingen zitten in grote onzekerheid, omdat hun eindexamens zijn afgekeurd. De school heeft de 354 leerlingen niet laten voldoen aan de eisen die gesteld worden om aan het landelijk eindexamen deel te nemen. Per leerling wordt nu gekeken wat de gevolgen zijn en wat er nog moet gebeuren om alsnog een diploma te krijgen.
De zaak komt dinsdag niet aan bod in het Vragenuurtje op het Binnenhof, maar volgende week gaat er wel een debat plaatsvinden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!