Nieuwe plannen wijk Donderberg in Roermond

© Google Maps
Een gezellig ingericht plein aan de Donderbergweg ter hoogte van  wijkcentrum de Donderie, bazaars in de leegstaande ruimtes in het naastgelegen winkelcentrum, een exotische markt.
En een dertigtal nieuwe seniorenwoningen met een zorgsteunpunt aan de Donderbergweg-Mercuriusstraat. Dat zijn in een notendop enkele (herziene) plannen voor de Roermondse wijk Donderberg. De herijking is nodig, omdat een aantal onderdelen van het wijkontwikkelingsplan is gesneuveld. Het college moet nog instemmen met het plan voor het plein.

Lelijke zijwand
Een deel van de Donderbergweg moet daarvoor worden heringericht. Ook aan de lelijke zijwand van het winkelcentrum wordt iets gedaan. Uitbreiding van het centrum zit er voorlopig niet in. De reden: er liggen nog ruimtes leeg. Daar zouden volgens verantwoordelijk wethouder Gerard IJff bazaars in kunnen. Daarmee benadrukt de Donderberg zijn multiculturele karakter en kan de wijk zich onderscheiden.

Probleemwijk
De Donderberg gold twee jaar geleden nog als probleemwijk. Daarom kwam er in 2012 een wijkontwikkelingsplan dat uitgesmeerd over drie fasen wordt gerealisereerd. De eerste fase loopt tot 2016.
Meer over de nieuwe plannen vrijdag in Dagblad de Limburger
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!