Omstreden raveparty strikt internationale dj-grootheid

De eerste editie van Rave Atelier onder de brug in Vroenhoven. © Rockateer
Het omstreden feest Rave Atelier heeft de Ibiza-held H.O.S.H. gestrikt.
De Duitse dj, die eerder al op Tomorrowland stond, zal op 23 september zijn draaikunsten vertonen onder de kanaalbrug in Vroenhoven.

Overlast

Het is niet voor het eerst dat er onder de brug een raveparty wordt gehouden. Rave Atelier organiseerde op 29 juli ook al eens feest, waar een dikke duizend technoliefhebbers op af zijn gekomen. Maastrichtenaren klaagden na afloop over de harde muziek die tot 03:00 uur werd gedraaid.

Klachten verminderen

Hoewel de organisatie de geluidsnorm bij de eerste editie van Rave Atelier niet heeft overschreden, gaan ze wel kijken hoe ze het aantal klachten beduidend kunnen verminderen. "Want het moet uiteindelijk voor iedereen leuk blijven", zegt Tom Bastiaens van de organisatie. "Het feest gaat weer onder de brug plaatsvinden, maar dan wel binnen. De brug heeft ook een evenementenlocatie binnen, dat is normaal een museum."

Rave Atelier

Ex on the Beach-ster Wayne Siebenga en Boy Weijgertse, bekend van het programma Get The Fuck Out Of My House, organiseren de feesten samen met hun vrienden. Ze zijn hiermee begonnen omdat er in Limburg niet zoveel technofeesten zijn.
© Rockateer